Grupları Göster : Kültür ve Sanat
Gözde Gruplarımız
Kategoriler
- Tüm Gruplar
- Edebiyat ( 9 )
- Felsefe ( 6 )
- Internet Siteleri ( 3 )
- Kültür ve Sanat ( 10 )
- Mitoloji ( 2 )
Listeleme Türü:
Kategori: Kültür ve Sanat
Cagdas Sanat
Modern sanatın aksine üretim yöntemlerine ve akımlara göre incelenmesi güç; çevre ve toplum bilincinin ağır bastığı; ağırlıklı olarak feminizm, küreselleşme, çevre, biyomühendislik, teknoloji-insan ilişkisi, AIDS ve çok kültürlülük gibi konularla ilgilenen; 1960'lı veya 1970'li yıllardan (başka bir deyişle modern sanatın veya Modernist dönemin bittiği kabul edilen zamandan sonra) günümüze kadar süregelen ve bir akım veya üslup benzeri birleştirici özellikleri olmadığından genel bir deyişle 'çağdaş' olarak adlandırılan sanat biçimleri.
Günümüzde tarihteki tüm sanat akımlarında çalışan sanatçılar olduğu gibi modern sanat akımlarına bağlı sanatçılar da vardır; bunlar genellikle çağdaş sanatçı olarak nitelendirilmezler. Bazen Modernizm sonrası sanat için postmodern sanat dense de Postmodernizm tarihsel bir dönemle ve estetik bir yaklaşımla ilgili olduğundan çağdaş olarak nitelendirilen tüm eserleri kapsamaz. Başka bir deyişle sanat için çağdaş, modernizmden sonra gelen ve şu an için postmodernizmi de içinde barındırıp bununla sınırlı kalmayan bir terimdir.
OluÅŸturma: Pazartesi, 28 Ocak 2013
Marilyn Monroe
Marilyn Monroe (1926 - 1962)
Hollywood'un efsane ismi Marilyn Monroe, 1 Haziran 1926’da Amerika'nın Los Angeles kentinde dünyaya geldi. Asıl adı Norma Jeane Mortenson olan Monroe, babası doğumundan birkaç hafta önce annesini terkettiği için ve annesinin de ismini vermemesinden dolayı babasının kim olduğunu hiçbir zaman öğrenememiş. RKO stüdyolarında film kesicisi olarak çalışan annesinin de sinir hastalığına yakalanarak hastaneye kaldırılması, Monroe’nun bundan sonraki yaşamını yetimhanede geçirmesine neden olmuş.
OluÅŸturma: Pazartesi, 27 Åžubat 2012
müzisyenler
kültür ve sanatla ilgilenen tüm müzisyen arkadaşların katılabilecegi paylaşımlarda bulunabilecegi nacizane bir grup :)
Oluşturma: Salı, 11 Mayıs 2010
Sevdiğiniz Müzikler
Sevdiğiniz müzikleri, şarkı, albüm ve videoları burada paylaşalım.
Oluşturma: Çarşamba, 14 Nisan 2010
Hergün Bir Kitap Bir Sinema
Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli kültürdür. Kültür, okumak, anlamak, görebilmek, görebildiğinden anlam çıkarmak, düşünmek, zekayı eğitmektir.
ATATÜRK
www.kutuphanesizokulkalmasin.com
Oluşturma: Salı, 06 Nisan 2010
İLLA TİYATRO :) :(
güler misin ağlar mısın? çoğu zaman ikisinin arasında kalırsın, bir ucu yakalasan ne de çok rahatlayacaksın... peki, bu kadar insan sahnenin dışında bunu yaparken bu sahnedekilerin derdi ne? hele şu yazarlar; tanrım insanı delirtirler. bir de izledikçe kendine bir şeyler bulmaz mısın? o zaman biraz paylaşalım belki biraz daha anlarız. öyle beylik laflara, çok önemli bilgilere de gerek yok, sadece beslenelim. tek kural; sanatı ve tiyatronun da sanat olduğunu unutmayalım...
OluÅŸturma: PerÅŸembe, 01 Nisan 2010
Yedinci Sanat
sevdiğiniz,izlenmesini istediğiniz,repliklerini beğendiğiniz filmleri paylaşalım mı?
OluÅŸturma: Cuma, 19 Mart 2010
ZEN/// sadece ve yalnızca ilk
zihnimizin bütün koşullanmalardan önceki yalın ve saf durumu..//
Bu gün Pazar,
Bu gün beni ilk defa güneşe çıkardılar.
Ve ben ömrümde ilk defa gökyüzünün bu kadar benden uzak
Bu kadar mavi
Bu kadar geniÅŸ olduÄŸuna ÅŸaÅŸarak
Kımıldamadan durdum.
Sonra saygıyla toprağa oturdum,
Dayadım sırtımı duvara.
Bu anda ne düşmek dalgalara,
Bu anda ne kavga, ne hürriyet, ne karım.
Toprak, güneş ve ben...
Bahtiyarım...
N.H.RAN
Oluşturma: Pazartesi, 23 Kasım 2009
Ethereal - Medieval - Neoclassic - Neofolk Muzik Turleri
Ethereal, Medieval, Neoclassic, Neofolk gibi telaffuzu zor dinlemesi tatlı ,insanı olduğundan derin gösteren müzik türleri.
maksat:paylaşım olsun.
Oluşturma: Pazartesi, 23 Kasım 2009
Etnoarkeoloji Paylasim Grubu
Günümüzde kullanım gören geleneksel aletlerin yapımı, kullanımı gibi ya da geleneksel mimari geleneklerin anlaşılması, evlerin nasıl yapıldığından, nasıl terk edildiğine, terk edildikten sonra görülen süreçe kadar çok çeşitli araştırma konuları olan,çanak çömlek yapımının çeşitli aşamaları, kullanımı, kullanımdan çıkması, taş alet yapımı, mimari malzemenin edinimi, kullanımı, farklı mimari öğelerin kullanımı etnoarkeolojinin ana konularını oluşturur. Onun dışında etnoarkeoloji insanların nasıl örgütlendiklerini, günlük etkinliklerini, birbirleriyle olan ilişkilerini, bir toplumdaki hiyerarşik yapıyı ya da cinsiyet ayrımı gibi konuları anlamak kullanılır.
Oluşturma: Çarşamba, 11 Kasım 2009